Jakten på dom prickiga


Fiske / lördag, april 2nd, 2016

Efter en intensiv vecka med jobb, stress och turbulent sjukdom så slutar veckan gott. Dagen börjar med frukost och nybryggt kaffe med min vän och fiskebroder Roy.
Under tiden som det rykande kaffet avnjuts så smider vi planer, pratar om nya vatten att utforska och helt plötsligt är ”fiske kartan” uppe på köksbordet. Efter en stunds planerande och kaffedrickande skulle vi röra på oss.

Väl packade och bilen packad fortsatte vidare till en vacker liten å som vi brukar besöka med jämna mellanrum. Dagens fiske var trögt men förväntnigarna var på topp.
Trotts högt vatten, låg temperatur och svårflörtad öringar så kude vi inte låta bli att njuta av vårsolen som sken och värmde skönt under större delen av dagen.

image

Vi såg många bäcksländor som dansade över vattenytan men enbart några få öringar som steg till det som serverades på menyn.

image

Trots allt så lyckdes vi lura upp några prickiga och guldbukade skönheter. Dagen till ända var vi nöjda med vad dagen hade att erbjuda och hemfärd väntade. Kvällen avslutas med flugbindning och ett glas rött.

Tight lines!!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *